Memento Mori

Rotu & sukupuoli: xx-o
Všri: rautias brindle
Sškš: 168cm
Syntynyt: 2007-02-26, 38v
Kasvattaja: Italian Racehorses (evm)

Matka: risu
Statistiikka::---
Voittosumma: 0vÄ
Meriitit:


© Mira

Morin nimikin jo kuvaa hyvin sen luonnetta. Memento Mori eli "muista, että kuolet". Mori on hyvin kovaluonteinen ori ja se ei kaihda keinoja näyttää sitä myös muille. Hoidettaessa Mori on harvoin kunnolla paikallaan. Se onkin aina syytä laittaa kummaltakin puolen kiinni, vaikka tämäkään ei tietenkään estä etujaloilla kuopimista, luimistelua eikä myöskään hampaiden vilauttelua. Morin takaa ei myöskään kannata mennä kovinkaan tiuhaan tahtiin, sillä Mori saattaa tällöin koristella hoitajansa takamuksen takakavioidensa kuvalla. Mori tietää oman arvonsa ja se pääsee helposti niskan päälle kokemattoman hoitajan kanssa. Taluttaessa Morilla on aina käytettävä orikuolainta, sillä muuten talutuksesta ei tule oikein mitään. Mori on kova keulimaan ja se rakastaa yli kaiken näyttää kaikille, kuinka mahtava ja kova se on.
Taluttaessa Moria on oltava hyvin varovainen ja ennen kaikkea päättäväinen! Ei ole mitenkään kovin ihmeellistä nähdä Morin juoksevan tallipihalla riimunnaru roikkuen riimusta ilman taluttajaa, sillä jos Mori päättää lähteä, se myös lähtee. Vaikka Mori onin hyvin villiluonteinen ori, niin silti sen kiinnisaaminen tarhasta tai pihalta, silloin kun se on päässyt vapaaksi, ei ole ollenkaan vaikeaa. Hetken aikaa hypeltyään Mori kyllä antaa ottaa itsensä kiinni ja joskus ori kävelee melkein jopa siivosti!
Ratsastaessa Moria koulutettiin aluksi sileille, mutta koska Mori keksi jatkuvasti kaikkea päänvaivaa ratsastajalle, päätettiin kokeilla risuesteitä. Niillä Mori joutuu aina välillä miettimään esteitä, joten tällöin se hieman keskittyy suoritukseensakin enemmän kuin ratsastajan kiusaamiseen. Ratsastaja selässä Mori on nimittäin yhtä nimensä veroinen kuin muutenkin. Joskus kyllästyessään Mori saattaa alkaa hypähdellä pystyyn eikä pukittamisetkaan kovinkaan harvinaisia ole Morin selässä, puhumattakaan viemisestä. Jockeyn on todella tehtävä töitä saadakseen kontakti Moriin. Jos kontaktin tekeminen on vaikeaa, niin Morin saaminen tottelemaan on kahta hankalampaa. Mori, kun on niin kovapäinen, että se ei haluaisi yhtään sortua tottelemaan ihmistä. Joskus toisten kanssa kisaillessa Mori kuitenkin tajuaa juonen ja se yrittääkin juosta ensimmäiseksi ja saattaa tällöin alkaa jopa kuuntelemaan ratsastajan apuja. Morilla kun virtaa verissä johtajana olemisen halu, niin eihän se tokikaan halua koskaan missään tilanteessa jäädä toiseksi.


SUKU

i. Mentos (evm)
evm
ii. iii.
iie.
ie. iei.
iee.
e. Bellissima (evm)
evm
ei. eii.
eie.
ee. eei.
eee.

Isšlinja: -
Emšlinja: -


KILPAILUT


JńLKELńISET

CAS25 o More More More SKY
CAS25 o Mortal Gloss SKY
CAS30 o Mori Junior SKY